EVOLUCIJA – “Igra počinje”

    
Share Button

evolucija-igra-pocinje-cdcover(Take It Or Leave It Records) 2016.
CD
Symphonic/gothic metal/ melodic metal – SERBIA

Aktuelno albumsko ostvarenje sastava Evolucija kojeg predvodi bračni par Marinjes – Ilana i Dragiša, dugo je i pedantno pripreman i stvaran, da bi pre koji mesec ugledao svetlo dana. Bend je takođe letnji period iskoristio za nastupe po Srbiji i ovdašnjim festivalima, što na neki način predstavlja uvertiru pred onu pravu promociju, kako medijsku, tako i koncertnu.

Da se podsetimo…Evolucija su startovali 2007-e, da bi već sledeće godine objavili CD za izdavača kojem su i danas verni – “Take It Or Leave It records”, a album se zvao “Baklja slobode”. Prošlo je puno vremena od tada, i može se sa pravom reći da je svoj ondašnji pristup sastav u dobroj meri proširio i zašto ne reći usavršio.Evolucija su verni symphonic/gothic tendencijama, jasnih medieval upliva , pri čemu melodičnost ima značajnu ulogu. Čini se da ta i takva melodičnost je u slučaju grupe i izraženija nego kod većeg broja žanrovski bliskih aktova. Sve je to vidljivo i na aktuelnom “Igra počinje” albumu, na kojem se našlo 10 vrlo ujednačenih songova, koje je sjajno producirao Dragan Urošević Uroš, danas lider sastava Epilog, nekada centralna figura Osvajača.Njegova uloga kao aranžera na songovima je takođe neizostavna, kao i rola koji je imao drugi producent Ivan Ilić-Ćili.

Uevolucija-band-picture tehničkom smislu stvari su postavljene rekao bih maniristički pedantno, iako je bend u dodao bih psihološkom smislu učinio dosta, da u brojnim elementima pomenut ( koncepcijski i žanrovski manirizam ) bude izbegnut.

“Igra počinje” predstavlja evidentan iskorak napred u kreativnom, autorskom i svakom drugom smislu za Evoluciju kao bend, kojem period dokazivanja i etabliranja na nacionalnim i regionalnim prostorima, bi tek  na pravi način trebao da usledi.

facebook.com/evolucijaofficial