ONOMATOPEJA IDEJA – “Best Of & Some Remixes”

    
Share Button

ONOMATOPEJA IDEJA..BEST OF & SOME REMIXES..CDCover(Fair Share) 2016.
CD
Various genres/parody/crossover – SERBIA

Vojislav Voja Vijatov je kako sam kaže “nepriznati” umetnik, koji je evo nakon dugo godina dočekao svoje debitansko zvanično izdanje, i to ništa manje nego kompilaciju velikih uspeha, plus nekoliko remixa.
Ali, da vratimo priču na “prapočetke”. Voja Vijatov je u svoju muzičko/autorsku avanturu krenuo krajem 80-tih godina, da bi naročito tokom 90-tih koliko je to bilo moguće pokušavao da javnosti predstavi svoje ideje i radove. Bilo samostalno ili sa bendom, objavio je nekoliko kaseta, koje su u određenim krugovima nailazile na podršku, ali uslovi i okolnosti su jednostavno bili takvi, da je krajnji domet ovog”songwritera” ostajao ograničenim. Isto se tako mora priznati da je njegov izražajni koncept u startu bio nekomercijalan, ali ništa manje zabavan, edukativan pa i u određenim segmentima i poučan.

ONOMATOPEJA IDEJA..Voja Vijatov pictureStil kojeg je gospodin Vijatov distribuirao preko svojih snimaka, mogao se nazvati žanr bez žanra, ili neka vrsta vrlo slobodne forme, kroz koju su promicale varijante parodije,ironije, sarkazma, osude malograđanske javnosti i sličnih nuspojava, a sve je to bilo začinjeno nekim vrlo posebnim alter/art rockom, možda ponajbliže poredivo sa Zappa/Mothers nasleđem, ali više kroz jednu prizmu post 80’s psihologije.

Tako na CD-u “Best Of & Some Remixes” – “Circus Maximus”, imamo čak 24 Vojina “highlightsa”, preko kojih se slušalac relevantno može upoznati sa njegovim radovima i porukama.
Činjenica je da na ovdašnjoj underground sceni gotovo i nije bilo osobe kao što je Voja Vijatov. Razlog više da ako do sada niste, eto prilike da se upoznate sa  muzičkim opservacijama ovog autora.

facebook.com/vojislavvijatov