BAD SEASONS – “Soulprint”

    
Share Button

BAD SEASONS..Soulprint..CDCOver(Slušaj najglasnije) 2014.
CD
Grunge/90’s rock/alter rock – BOSNIA & HERZEGOWINA

Nedavno sam dobio CD tuzlanskog sastava Bad Seasons, naziva “Soulprint”. Album je objavjen 2014-e godine, a potpisan je za Franjićevu “Slušaj najglasnije” etiketu.
Bad Seasons deluju u formaciji kvarteta, i njihov angažovaniji tok karijere kreće od 2009-e godine. Učestvovali su na brojnim manifestacijama, i činjenica je da su u delu domaće, ali i Ex-Yu javnosti cenjen akt.

Na “Soulprint” izdanju su se predstavili kroz 12 numera, otpevanih na engleskom jeziku. Njihova centralna sfera intersovanja okrenuta je grunge-u kao muzičkoj formi, koju kombinuju sa alter rock i drugim ponajviše 90’s elementima. Svirački su  uigrani i prilično melodični, a istakao bih  i vrlo autoritaran način interpretacije Malika Terzića, koji je  i drugi gitarista u bendu. On je uz takođe gitaristu Damira Pirića bio zadužen za produkciju, koja je maniristički mudro postavljena.

BAD SEASONS..Band PictureBad Seasons su bend koji se otkriva postepeno, i njihov materijal iako vrlo pedantno i profesionalno izveden/postavjen, zahteva više slušanja, jer tek onda zapravo lakše možete ući u psihologiju grupe.
Grunge takođe kao žanr  doživljava tokom proteklih godina određene promene, a momci iz tuzlanskog benda su se više opredelili da njihov sound i sam pristup bude bliži “izvorima”, i pomenutim 90-tim godinama. U svakom slučaju reč je o intersantnom i ozbiljnom izdanju, koji adekvatno otkriva adute i mogućnosti grupe.

badseasons.com