STEEL – ” Deo sna”

    
Share Button

STEEL..Deo Sna..Cover actual(PGP RTS) 2016.
CD
Melodic hard rock – SERBIA

Beogradski sastav Steel postoji od kraja 2012-e godine, da bi kompletiranjem postave, poslednjih godinu dana krenuli punom parom. Kao rezultat dosadašnje faze, nedavno je objavljen abum za nacionalnog izdavača ” PGP RTS”, naziva – “Deo sna”.
U svojoj postavi Steel imaju trojicu iskusnijih članova, i dvojicu po godinama i stažu mlađih. Gitarista i autor Rajko Bosiočić i bubnjar Saša Omerović su tokom perioda davnih 80-tih godina imali određene role u muzičkom životu ne samo Beograda, već i šire posmatrano Ex-Yu priče. Frontman grupe Branislav Bane Lazić je u određenim krugovima već stekao status ubedljivog vokaliste, i činjenica je da svojim načinom interpretacije u dobroj meri boji strukturu songova.

Album “Deo sna” se sastoji od 9 pesama, koje se kreću od melodic hard rock varijanti do 80’s hard rock elemenata,preko  classic rock i sličnih modaliteta. Ima i laganijih numera, a generalno uticaj 80’s pristupa je jasan i nedvosmislen. Njihovi tro i četvoro minutni songovi su lako pamtljivi, melodičnost je vrlo izražena, a i sama produkcija,kao i aranžmani u dobroj meri su postavljeni tako, da vokal sa razlogom bude istaknut.

STEEL..LogoNakon preslušanih nekoliko minuta njihovog opusa, stiče se jasan utisak, da je ovaj materijal dugo “živeo” u glavama aktera, da je “idejno” odavno izsviran, obrađen, i kao takav postavljen na CD.
U svojim muzičkim stavovima, Steel su jasni i direktni, i pristalice ovdašnjih opcija melodic hard rocka, koji se uz to oslanja na pomenute 80-te, imaju još jedan sastav, na čiji rad sa razlogom mogu obratiti pažnju.Iako je sam album muzički ujednačen, lično bih izdvojio numere : “Gde je ljubav naša” i završnu “Noćni vukovi”, kao potencijalno izraženije koncertne adute.
Steel su u diskografskom smislu pokrenuli svoju priču, videćemo ubrzo šta donosi novo vreme po njihovu karijeru.

 

STEEL..Band Picture

steelband1.com