SUPEROPERATER – “Powebi me”

    
Share Button

(Mast Produkcija)2015.
CD/Download
Rock/alter rock – CROATIA

 

Iz Hrvatske dolazi sastav naziva SuperOperater, kojeg čini ekipa sa primerenim iskustvom. Tokom godina članovi benda su imali važnu ulogu u grupama kao što su : Kojoti, Laufer, Pips Chips & Video Clips,Majke, Woodo Lizards…Od 2012-e kreće njihov zajednički film, a poslednjih meseci 2015-e objavjuju album, koji je dostupan kao CD, ali i u free download formi.

SUPER OPERATER..Powebi me..CDCover

“Powebi me” je izdanje kroz kojeg je grupa sublimirala svoje pređašnje iskustvo, plasirajući nove, sveže ideje, koje bi trebale stići do “ušiju” konzumenata i slušalaca.
Tekstovi su intersantni, pesme imaju poruku i jasne stavove, a sama muzika predstavja jedan miks, možemo to nazvati zvuka,koji se naročito etablirao u Hrvatskoj u periodu od druge polovine 80-tih godina, pa do sadašnjeg vremena. U osnovi to je neka varijanta melodičnog rocka na granici sa power popom, sa vidljivom punkoidnom energijom, i “svežim” aranžmanskim rešenjima. Određene komparacije idu u smeru pomenutih Pips, Chips..ali i Psihomodo Popa, sa naravno u dobroj meri prisutnoj vidljivoj autohtonoj poruci. Jedna sveopšta pozitivna energija “struji” ovde postavjenim materijalom, koji je pametno produciran od strane Marka Mrakovčića, i jednog od člana ekipe – Vanje Marina.

 

SUPEROPERATER..band picture
Ono što meni pomalo smeta, je u pojedinim segmentima jasno primetan jedan očekivani manirizam pri samom načinu tretiranja songova, gde rekao bih nedostaje poneki “trik”, ili caka, koji će “priču”,odnosno song, okrenuti ka nekom drugom smeru ili formi.
Ali vremena za doradu, ukoliko naravno po mišljenju benda za to ima potrebe, sigurno će biti u dolazećem vremenskom intervalu.

 

facebook.com/SuperOperaterSuperOperater