PHONEBOX VANDALS – “Live In Eindhoven”

    
Share Button

PHONEBOX VANDALS..CDCoveractual(Slušaj najglasnije!) 2o15.
CD
Alter rock/punk/hardcore/noise/crossover – SLOVENIA

Sastav iz Celja, Phonebox Vandals jedan je od onih slovenačkih i Ex-Yu aktova, čiji tok karijere nažalost nije imao kontinuiranu i povezujuću priču. Objavii su više nego zanimljiv album “Damned Die Hard”, (Blind Dog Records, 1990.)  na vinily ,pojavljivali su se na nekoliko prestižnih underground kompilacija, tadašnjih nacionalnih festivala,  imali zapažene koncertne nastupe, i na određeni način pomerali granice ovdašnjeg shvatanja manje formalnog alter rocka, punka, hardcore-a. I njih su ratna dešavanja i raspad zemlje udaljili od građenja normalnijeg i prirodnijeg toka karijere, i postepeno se priča morala okončati, iako je bend i njegovi članovi pod drugim imenom, kao i u odvojenim slučajevima, nastavljao biti prisutan (istina sporadično) na slovenačkoj underground sceni.

PHONEBOX VANDALS..Band Picture 2U vreme kada im je karijera bila u zamahu, odsvirali su koncert u holandskom “Eindhovenu”, a posle dugo godina, traka snimljenog nastupa je pronađena, i uz pomoć vrednih ljudi i tehnologije vraćena u život, a putem izdanja dostupna na uvid javnosti.
“Live in Eindhoven” predstavlja bend u nadahnutoj varijanti, kojem je koncertno izvođenje songova zapravo  produžetak njihovih  autorskih ideja, i prostor u kojem njihova muzika dobija na pravoj specifičnoj težini. Phonebox Vandals na jedan narativan način, vrlo ličan i direktan, takođe sirov i neuvijen, prolaze kroz forme alter rocka, punka, hadcore-a, noise-a, gradeći neki sopstveni crossover koji je koliko autohton, isto toliko se može smatrati originalnim. “Live In Eindhoven”, tako 25 godina kasnije upotpunjuje kariku koja je nedostajala, potvrđujući da su momci iz Celja imali potencijal za respekt. Nadajmo se da će imati dovoljno elena i energije da u drugačijem okruženju na neki način, nastave tamo gde su pre četvrt veka prinudno stali…

PHONEBOX VANDALS..Band Picture

facebook.com/phone.box.vandals