RAZNI IZVOĐAČI – Tribute To Novembar..”Tako mlad i tako čist!”

    
Share Button

(SKC Novi Sad)2014.
CD
Punk/garage – SERBIA/EX-YU

TRIBUTE TO NOVEMBAR ..Tako mlad i tako cist..CDCoverPrilično dockan sam dobio ovo dugo čekano izdanje, zato i recenzija nije možda vremenski toliko “sveža”, ali kako moram priznati a i po po onome što se da videti, promocija CD-a je u medijskom smislu prilično kasnila i kasni, a i generalno marketinška priča od strane benda je do sada  u dobroj meri” zakazala”, pa verujem da na nekakvoj   aktuelnosti se u suštini i ne gubi.

Na lepo upakovanom “Digi” CD-u, našlo se 23 songa, a veliki broj sastava sa  ovdašnjeg prostora je odao na svoj način počast Kosti i njegovom kultnom sastavu. Uglavnom su učešće uzeli punk i garage aktovi, i slična kombinacije ( garage punk, garage rock ) uz par izuzetaka. Filip Radenković (Hosenfefer) i Miroslav Stašić (Schizophrenia) su idejni tvorci projekta, a novosadski “SKC” izdavač, ujedno pored ovog i prethodna dva Novembrova albuma.

Veliki deo prisutnih se da ponovim zaista potrudio da kroz vlastite verzije udahne nov život pesmama Novembra, i nekoliko numera bih ovim putem izdvojio : “Ko je sunce ubio”  verziju Atheist Rapa, “Baby, Baby”, obradu Grandpa Candys, “Buntovnik” u prezentaciji Rabassine Zvoncekove Bilježnice..

“Tako mlad i tako čist” je na jednom mestu ujedinio pravu ekipu freakova, i sam Kosta može biti ponosan odazivu kolega, koji su znali da na svoj način pristupe poslu i njegovoj finalnoj realizaciji. Ponovio bih još jednom da ovakvo izdanje zaslužuje i relevantniju promociju. Nažalost, ona od objavjivanja albuma izostaje…

skcns.org