BRINA VOGELNIK & JANEZ DOVČ – “Pomladne sanje”

    
Share Button

BRINA_FRONTcover-copy(Celinka) 2014.
CD
Dark pop/chanson/electro/various genres – SLOVENIA

Tokom prošle, 2014-e godine na slovenačkom tržištu pojavilo se jedno veoma zanimljivo albumsko izdanje. CD žensko-muškog autorskog dua Brine Vogelnik i Janeza Dovča. Oboje su umetnici u pravom smislu te reči, a bave se i drugim kreativnim oblastima sem muzike. Brina je pevačica i tekstopisac, a Janez je harmonikaš i multi instrumentalista.

Na njihovom albumu  našlo se 11 songova, za koje se može reći da su realizovani kao neki vid konceptualne priče. Pesme govore o raznim oblicima ljubavi, a sama muzička matrica sastoji se od vrlo atmosferično postavljenih muzičkih sklopova. Neobični aranžmani, senzualna vokalna forma, te često neočekivani svirački iskoraci, karakteristika su ovog vrlo složeno postavljenog, ali nikako ne i neslušljivog materijala.

“Pomladne sanje” sadrži muziku koja se otkriva postepeno, ali traje i ostaje. Više odgovara nekoj analizi u kasnim večernjim satima, ali ako se susretnete sa ovim albumom u bilo koje doba dana ili noći, biće vam jasno da je reč o ozbiljnom ostvarenju. Brina Vogelnik & Janez Dovč zaslužuju da se sa zdušnom pažnjom osvrnete na njihovu muzičku poruku.

celinka.si