UVERTIRA – “Iz rupe bez dna”

    
Share Button

(Lampshade Media)2015.
CD
Indie rock/melodic rock/power pop – SERBIA

 

UVERTIRA..Iz rupe bez dna..CDCoverNovosadski sastav Uvertira deluje od 2007-e godine, i svoj dosadašnji tok karijere gradio je postupno i pedantno. 2012-e objavljuju EP naziva “Od brodova do olupina”, koji biva zapaženim, i mnogi koji su imali priliku da ih čuju tada, kako studijski, tako i u koncertnoj formi, služili bi se, kako se a radi o momcima pred kojima je izgledna budućnost. Pobedili su i na “Barf”-u 2013-e, a kao nagradu dobijaju mogućnost snimanja albumskog materijala.

Tako polako dolazimo i do njihovog debitantskog full-lengtha naziva “Iz rupe bez dna”,na kojem se našlo 11 songova. Pesme  su snimane u studijima “RSN 1 i “Zorange” studiu.

Uvertira na jedan veoma emotivan i “ličan” način vode slušaoca kroz svoj svet, koji je u dobroj meri realističan, a takođe i pomalo depresivan. U muzičkom smislu kombinuju idiome indie rocka i power popa, koji je uz to prilično slušljiv i melodičan. Prisutni su uticaji proizašli iz 80-tih, i mnogi više 90- tih godina, koje oni na neki svoj način “uklapaju” kroz sopstveni izražajni film.

“Iz rupe bez dna” album sastoji se iz ujednačenog materijala, u većoj meri kako bi to rekli -radijski prijemčivog i prilično slušljivog. Momci iz Uvertitre tako uspevaju da polože još jedan važan ispit, potvrđujući da je reč o ekipi u čije potencijale bar za sada, ne treba sumnjati.

facebook.com/Uvertira