OPĆA OPASNOST – “Rocker To sam ja”

    
Share Button

(Croatia Records) 2014.
CD + DVD – Hard rock/rock – CROATIA

OPCA OPANOST..Rocker to sam ja..CoverŽupanjski sastav Opća Opasnost spada u određen fenomen hrvatske scene poslednjih dekadu i nešto više. Velika popularnost na domaćem terenu, ali zašto ne reći i na drugim Ex-Yu teritorijama, bazirana je na uspešnoj realizaciji formule pristupa stilu koji se može nazvati balkanskom opcijom hard rocka, kojeg su ovde prezentirali sastavi kao što su : Divlje Jagode u većoj i Osmi Putnik u recimo nešto manjoj meri. Opća Opasnost su povoljno iskoristili određene elemente koje su im 90-te i post 2000-e donele, kao što su naslanjanje na nacionalni element, ili prihvaćenost od strane bikerske populacije, što im je omogućilo i prihvatanje od strane novijih generacija, kojima pomenuta žanrovska forma, nije morala biti toliko bliskom. Povratničko izdanje “Rocker to sam ja”, sadrži i bonus DVD – ” Zadnja stanica Županja live 2013″.

Studijski materijal ih zatiče u raspoloženju sa pesmama koje se od njih očekuju, ali sa većim naglaskom ka tkzv. baladama/laganijim numerama. Tekstovi su takođe manje
inventivni, a i sam ponuđenim materijal, za ono što bend nudi može se smatrati slabijim od dosada priređenih i realizovanih. U tehničkom, pa i producentskom smislu, bend je ostvario ono što je želeo, ali krajnji efekat teško da se može nazvati zadovoljavajućim. Za ono što ovaj županjski sastav radi ” Rocker to sam ja”, u nazovimo to kreativnom smislu, predstavlja korak unazad.

C/o:
www.crorec.hr