GATUZO – “Gdje idemo”

    
Share Button

(Croatia Records) 2013.
CD – Indie rock  – CROATIA

GATUZO..Gdje idemo..CoverHrvatski sastav Gatuzo čine gitarsko-bubnjarski dvojac -Damir Trkulja- Šiljo, nekada član Majki i Goran Martinjak. Na domaćem terenu njihova karijera praćena je primerenom pažnjom i sa vrlo dobrim razlogom, a svaki od njihovih do sada realizovanih albuma, iako u određenoj meri različiti među sobom dobijali su određena priznanja i pohvale.” Gdje idemo” njihovo treće po redu ostvarenje, objavljeno je krajem 2013-e godine za ” Croatia Records”, a veliku pomoć u ” uobličavnju” ideja i zvuka imali su u ulozi producenta Gorana Martinca.

Songove pomenutog gitariste i frontmana Damira Trkulje – Šilje karakteriše pomalo nesvakidašnji “dualitet”  i ” igra” emocija i energije, i jedno takvo stanje/raspoloženje “kroji” strukturu priređenog materijala. A sam materijal uz sebe vuče snažne melodiciskorake, intresantnu (ličnu) tekstualnu matricu, ali i uigrano muziciranje/konverzaciju dva instrumenta, koji ni najmanje ne zvuče prazno ili ” tanko”.

Autorsko/vokalna sugestivnost je nazaobilazan adut benda, iako je evidentno da ćete pojedine songove, više zavrteti na svom playeru od onih drugih sa kojima možda nećete biti toliko familijarni.. “Snaga okusa”, “Dijete u meni”, “Gotovo je”, te veliko finale “Kad mozak
eksplodira” , su nezaobilazni i ubedljivi aduti ovog albuma, koji jasno otkrivaju i definišu mogućnosti grupe, čija karijera u kreativnom smislu ide snažnim koracima napred.

C/o:
www.crorec.hr
www.gatuzo.com.hr