Saša Rogić (Tanker): ”Trud se ipak isplati”

    
Share Button

tankerJedan od aktivnijih, a svakako i kvalitetnijih, metal sastava sa naših prostora Banjalučki Tanker uskoro će nastupiti na Wacken Open Air festivalu.

Banjalučani su nastup na prestižnom festivalu izborili pobedom na Wacken Open Air Metal Battle za ex-Yu područje. Pobeda u finalu održanom u Banja Luci u klubu DFK teško je izvojevana, jer je konkurencija u vidu bendova Mass Hypnosis iz Hrvatske, srpskog Revolution-a i makedonskih sastava Against Them All i Demency, svakako bila paklena.

Trud se ipak isplati”, započinje priču gitarista benda Saša Rogić i nastavlja – ”Stisnuli smo maksimalno 2010. i 2011. i odradili jako puno bitnih koncerata i pojavljivanja. W.O.A Metal Battle ex Yu arena ove godine nismo željeli propustiti već smo osjetili jednu zrelost i samopouzdanje koje nas je vodilo kroz cijelo takmičenje. Podrška prijatelja i publike je, naravno, tu, ali važno je i prisustvo energije koja se osjeti kod nas i na probi, pa i dok radimo neke obične svakodnevne, `ne sviračke` stvari zajedno.

Reči hvale za Tanker ima i renomirani kritičar Branimir Lokner, glavni urednik TMM, koji je recenziju EP “Sorrow Drive The Will” objavljenog prošle godine ocenivši visokom ocenom 9 (9/10) završio rečima “Tanker su bend kojeg kada čujete, jednostavno morate ozbiljno shvatiti”.

tanker1Dug je spisak onih koji su pomogli i pomažu Tankeru, ipak Saša izdvaja Sinišu Tomića iz ugledne agencije Front Stage – “Kao što uglavnom tako i biva iza svakog uspijeha stoji dosta potrošene energije i vremena, a da nam obezbijedi put u Njemačku ovaj put je i jedno i drugo nesebično podijelio sa nama Siniša Tomić. On i je pored Wackena svima nama iz benda dao do znanja da je uz nas i da nas maksimalno podržava, pogotovo kada smo nastupili prije Apocalyptica-e na koncertu u Banja Luci i nastupom na Mars festivalu u Zagrebu“. Gitarista Tankera se zahvaljuje i gradonačelniku Banja Luke, kao i svim prijateljima, kako ih on naziva, `Tanker metal brigadi`.

Pre početka procesa pokoravanja Evrope Tanker je učvrstio poziciju na ex-YU prostoru nastupima na pomenutim Mars Festivalu u Zagrebu i koncertu Apocalyptica-e, zatim Exitu, a takođe i kao support hardcore aktu iz San Franciska, First Blood-u, u Sarajevu.

U Njemačku na festival krećemo 2. avgusta da bi stigli na vrijeme, 3. avgusta da se smjestimo i odmorimo pred nastup koji je četvrtog tačno u podne.“ – za kraj razgovora upoznaje nas sa planovima za put i nadovezuje se pričom o samom nastupu – “Izabrali smo `best of the best` pjesme za nastup koji traje samo 25 minuta. Iskreno se nadamo dobroj reakciji evropske publike i potrudićemo se da plovidba Tankera po Evropi ne završi sa tim kratkim nastupom.

Tanker, koji pored sagovornika gitariste Saše Rogića, čine Ognjen Topić – vokal, Dejan Savić –gitara, Branko Stupar – bas gitara i Đorđe Stanivuković – bubanj, nedavno su proglašeni najperspektivnijim banjalučkim bendom, nagradom koju u okviru ovogodišnjeg Demofesta dodeljuje agencija Aquarius Ogilvy

Iskoristiću priliku da još jednom citiram Branimira Loknera “Tanker su bend kojeg kada čujete, jednostavno morate ozbiljno shvatiti”.

facebook.com/tanker.metal.music

Intervju: Dragiša Radulović