MASHARIK – “Otroci cvetja”

    
Share Button

(Sonic Tribe) 2024.
CD/digital
Melodic rock/soul/ pop-rock – SLOVENIA

Tokom maja meseca ove 2024-e godine, pojavio se prvo na streaming platformama, a kasnije i u formatu CD-a, album sastava Masharik, naziva “Otroci cvetja”. Reč je o izdanju na kojem se našlo 10 songova, a ovaj trio je već upriličio 4 video klipa sa numerama sa pomenutog izdanja.
Sastav radi u sledećoj postavi : Maša Bogataj (gitara, vokal), Bojan Marinko (bubnjevi) i Luka Zemljič (klavijature, prateći vokal), a svoj debi kojeg su pripremali skoro dve godine , realizovali su u saradnji sa renomiranim producentom  Žaretom Pakom.

 

 

Masharik su sastav koji na intuitivan i rekao bih iskren način interpretira svoju izražajnu poruku, u kojoj glavna uloga pripada pevačici i gitaristkinji, pomenutoj Maši Bogataj, inače zaslužnoj za tekstove, dok muziku potpisuju svi zajedno. Njihov sound kroz jedan dodao bih moderniji način kombinuje elemente melodic rocka, sa nekim tipično njihovim soul iskorakom, gde važnu ulogu ima prisutna atmosferičnost, kako vokalna tako i sviračka, kao i koloritni, ali dodao bih i “nežni” aranžmani koji na autentičan način kreiraju prisutne pesme. Može se reći da je ova grupa uspela da nametne jedan svoj stil i izraz, koji nije toliko uporediv sa nekim drugim novijim ili starijim, ili bilo kakvim inim nazovimo to “trendi” uplivima. Možda jedna “oštrija” dimenzija u samom muziciranju bi bila u njihovom slučaju dobrodošla, jer songovi uglavnom ujednačenog srednjeg tempa i sličnog pristupa, posle dužeg slušanja mogu ponekom konzumentu i da zasmetaju, ali činjenica je da se sastav odlučio da album zvuči onako kako su pretpostavljam – zamislili.

 

 

Na pojedinim mestima osećaju se i prikriveni uticaji rane 60’s psihodelije, ali i takođe “zamagljeni elementi” 60’s sunshine popa, no pomenuti detalji nisu ono najvažnije, što je ovaj akt ponudio. Potražite Masharik na brojnim streaming portalima, inače da dodam ono što nisam na početku teksta napomenuo, a to je da ova ekipa pesme izvodi na maternjem jeziku.

 

sonictribe.net

 

facebook.com/masharikband