LOUP-GAROU – “Witchcraft And Spirits”

    
Share Button

(Self -released) 2019.
CD
Alter blues/blues rock/crossover – SERBIA

Beogradski sastav Loup-Garou, nedavno je objavio svoje debitantsko albumsko izdanje, naziva “Witchcraft And Spirits”, na kojem se našlo 13 songova. Prepuni “Bluz i pivo” klub u  glavnom gradu, gde je bend i svirački promovisao songove sa izdanja, pokazao je da ovaj sastav ima ne malu bazu fanova, kao i pristalica onoga što rade.

Inače, bend se tokom proteklog vremena izvođački kalio, a brojni koncertni nastupi su ih svirački izbrusili, tako da je danas pravo zadovoljstvo prosmatrati ih uživo i analizirati na koji način doživljavaju blues kao formu. A taj i takav način je u svakom slučaju originalan, prilično autentičan, autohton…

Songove izvode na engleskom jeziku, a sam sound predstavlja kombinaciju  alter bluesa, vrlo istaknutih elemenata tkzv. swamp bluesa, blues rocka, gradeći crossover u kojem ima dovoljno prostora za još brojne dodatne egzibicije. Pesme su im izuzetno atmosferične, a upravo sama atmosfera i način na kojeg izvode materijal čine ih specifičnom i originalnom pojavom.Vokal frontmana Vladana Petrovića na momente zna da asocira na način interpretacije Tom Waitsa, a harmonikaš Ivan Jovanović na izuzetno neobičan, originalan način ubacuje svoje instrumentalne solaže, improvizacije, akrobacije, dodajući pomenutoj atmosferičnosti pesama specifičnu aromu. Jovanovićev način tretiranja usne harmonike odskače i potpuno je drugačiji od načina na koji to rade etablirani izvođači kao što su Pera Joe ili Jovan Ilić, i napominjem potencijalnim slušaocima da posebno obrate pažnju, na koji način radi to ovaj momak.

“Witchcraft And Spirits” je jedno od onih izdanja, koji su bili preko potrebni ovdašnjoj blues sceni, takođe i jedan ovakav sastav, koji unosi talas svežine i originalnosti kroz svoj pristup, kao i kroz viđenje pomenute žanrovske forme. Loup-Garou u samom Beogradu često nastupaju po klupskim mestima, a takođe koliko to mogučnosti dozvoljavaju i u drugim krajevima/sredinama. Ako vam se ukaže prilika, ne propustite  da ih pogledate “uživo”, siguran sam da nijednog trenutka nećete biti razočarani.

facebook.com/loup.garou.blues