FISH IN OIL – “Sve će biti u najboljem redu”

    
Share Button

FISH IN OIL...Sve ce biti u najboljem redu(Metropolis Music) 2018.
CD/digital
Jazz/surf/various genres – SERBIA

Beogradski akt Fish In Oil, objavio je svoje aktuelno 4-to po redu izdanje tokom oktobra meseca 2018-e, u danima tradicionalnog “Beogradskog jazz festivala”, što je ujedno predstvaljalo i idealno vreme za promociju istog.

Sastav predvođen gitaristom i glavnim autorom Bratislavom Radovanovićem, deluje od 2012-e godine, a tokom pomenutog perioda, kao i na svim izdanjima predano je radio na izgradnji zvuka i pristupa, kojeg je tokom vremena usavršavao, dograđivao, dopunjavao.
Kombinacija zvuka saxofona i  gitare uz pratnju ritam sekcije na jedan nenametljiv, ali intuitivno izražen i jasno postavljen način unosi kroz vrlo pedantno postavljena aranžmanska rešenja prepoznatljiv stil ove beogradske ekipe, kroz koju su prepliću jazz sa jedne i surf sa druge strane, gradeći prostor kroz kojeg se ubacuju brojni drugi žanrovski elementi. Sama kombinacija jazza i surfa predstavlja možda ne toliko jedinstvenu, ali svakako proređenu pojavu na internacionalnoj jazz sceni, ali način na koji Fish In Oil barataju pomenutim formama pokazuje da vrlo jasno znaju šta žele, a to što žele uspevaju da realizuju na efektan i što je jako važno istaći vrlo slušljiv način. Aranžmani kojima barataju članovi postave pokazuju muzičku zrelost, poznavanje “materije”, ali i vešto baratanje instrumentima, koje ni jednog načina ne postavlja tehničku individualnost u prvi plan, već je ona jasno tretirana u funkciji teme/numere koja se nalazi na repertoaru, odnosno albumu.
“Sve će biti u najboljem redu” je izdanje sa 10 instrumentalnih numera, koje potvrđuju kreativni kontinuitet aktera priče i album kojeg bez problema mogu slušati i prihvatiti oni konzumenti kojima praćenje jazza ne predstavlja neki poseban afinitet.

 

metropolismusic.rs