NEBOJŠA NIKOLIĆ A.K.A. SKELETON MAN Feat. PERA JOE – “This & That”

    
Share Button

NEBOJSA NIKOLIC & PERA JOE..CDCover actual(Rontgen Records) 2017.
CD/digital
Rock/blues rock/americana/pop rock – SERBIA

Kantautor i producent Nebojša Nikolić, među prijateljima poznat  kao Skeleton Man, objavio je i svoje četvrto po redu albumsko izdanje, a dodao bih da se na 4 CD-a, koja je do sada uknjižio našlo ukupno 5 albuma, jer prethodni ” Dream/Once Upon A Time”, je zapravo promovisao 2 albuma u okviru zajedničkog produkta.

Veliku pomoć Nikolić je imao u liku saradnika ,   harmonikaškog doajena Pere Joa.
Kroz 21 ovde priređeni song, Nikolić koji pesme interpretira na engleskom jeziku, balansira između postulata blues rocka, pop rocka i americane, praveći jedan tipično njegov specifičan miks. Uticaji one starije najviše USA škole  su primetni, a pesme uglavnom urađene u srednjem mirnijem tempu, poseduju slušljivost i vidljivu melodičnost. Treba dodati da je materijal ujednačen i da pesme ulaze na kako bi se reklo –  prvo slušanje.

Nikolić svoje albume snima i objavljuje iz tkzv. drugog plana, tek usputno promovišući ih, što je sasvim razumljivo uzevši u obzir da mu bavljenje muzičkim “businessom” nije jedina i isključiva  radna obaveza.

To sa druge strane nikako ne znači da njegova autorska razmišljanja ne zavređuju pažnju javnosti, čak šta više , Nikolić u okviru zadatih formi pokazuje zavidnu autorsku lucidnost, a na mnogim mestima i izvođačku ubedljivost.

facebook.com/Skeleton-Man-366896523331507