TENTACLE WIZARD – “Bringer Of False Light”

    
Share Button

Tentacle Wizard..CDCover(Self – released) 2018.
Digital
Doom – SERBIA

Tentacle Wizard su bend iz Novog Sada, aktivan od 2013-e godine. Prvobitno su delovali u formaciji tria, da bi se vremenom ustalili kao kvartet. U postavi imaju dve bas gitare, što predstavlja određenu zanimljivost, ali svakako i rešenost da kompletna zvučna slika dobije na određenoj drugačijoj izglednijoj dimenziji i formi.

“Bringer Of False Night” je debi album, dostupan preko njihove bandcamp strane, na kojoj su se našle tri dugačke numere : “Tentacle Wizard”, “Bringer Of False Night” i “Death Of A Silent Star”.
Novosađani su na terenu dooma, sa dodatim drone i psychedelic elementima. Njigov sound je težak,opor, ali u isto vreme, sinhron, ujednačen, precizan, kompaktan i takođe kompatibilan .  Tretiranje vokalnih deonica je  oporo, “tvrdo”, vrlo proživljeno, na momente “pre nadahnuto”. Pomenuta vokalna rešenja, kao i pristup vokaliziranju u njihovom slučaju nije “konstantan”, već na određenim mestima  ima pridodatu ili produženu dimenziju/formu. Atmosferičnost samih numera predstavlja posebnu priču, kao i  urađena aranžmanska rešenja, i tu je bend “ispit” položio na koliko je to moguće u ovom slučaju ubedljiv način.

Materijal za album je  snimljen “uživo” u studiju “Paklena pomorandža”, a Nenad Grujić,  je bio zadužen za miks i mastering.
“Bringer Of False Light” je ozbiljno izdanje  novosadskog benda, i relevantna polazna diskografska osnova za dalje dolazeće radove.

Tentacle Wizard..logo

facebook.com/tentaclewizardmusic