VANJA ORLANDIĆ – “North Star”

    
Share Button

VANJA ORLANDIC..North Star..Cover(Self – released ) 2017.
Digital
Instrumental/ blues rock – MONTENEGRO

Gitarista iz Bara, Vanja Orlandić kontinuirano snima i objavljuje svoja albumska izdanja, koja su dostupna na njegovoj “Bandcamp” strani. O samom načinu rada i instrumentalističkog razmišljanja sam već pisao ranije, a tokom ove 2017-e, realizovao je još jedno ostvarenje, album naziva “North Star”, na kojem se našlo 10 instrumentalnih songova/tema.

VANJA ORLANDIC..Personal pictureNa vrlo specifičan način gospodin Orlandić kreira atmosferu kroz materijal iza kojeg stoji, i svaka ovde postavljena tema, ima vrlo istančan ambiental prefiks. Na određenim songovima primetna je izraženija “količina” nasnimavanja, na drugim je ona manje prisutna, ali pomenuta atmosferičnost predstavlja jedan zajednički i povezujući element kreativnog procesa,  kojeg gitarista preferira.
Same teme/songovi su uglavnom urađeni u srednjem tempu, a takva dinamika i motoričnost je praktično prisutna od početka do kraja. Orlandić je takođe uradio i na svoj način postavio intersantnu verziju songa beogradskog blues doajena Dragoljuba Crnčevića “I’ m Alright”, koja je poprimila dodatni emotivni iskorak.
“North Star” sadrži materijal koji je prihvatljiviji za noćna preslušavanja i analize za kasnije sate, naravno ako vam odgovara pomenuta vrsta intime.

Da ponovim još jednom, kompletan Orlandićev opus dostupan je na njegovoj “Bandcamp” strani, a verujem da ako se do sada niste suočili sa njegovim muzičkim razmišljanjima, evo dobre prilike da se upoznate sa dosadašnjim  legacy-jem, sve je tu na jednom mestu.

vanjaorlandic.bandcamp.com