KUKUSHAI – “Fruitile”

    
Share Button

KUKUSHAI..Fruitile..CDCover(Založba Radio Študent ) 2017.
CD/digital
Experimental pop/jazz/crossover – SLOVENIA / HOLLAND

Tokom maja meseca ove 2017-e, pojavilo se intersantno izdanje u izdavačkoj mreži “ZARŠ”-a, a reč je o albumu tria Kukushai, naziva “Fruitile”

Grupu čine internacionalno priznati pijanista/klavijaturista Rok Zalokar, pevačica Eva Poženel, dok je  za bubnjevima Sun Mi Hong iz Južne Koreje. Prethodno je ovaj trio objavio EP 2014-e, a na aktuelnom izdanju našlo se 10 songova, realizovanih  kroz format CD-a,   kao i  digitilnoj varijanti.
SKUKUSHAI..Band Pictureama struktura songova koju grupa distribuira je vrlo neobična, a ona predstavlja jedan miks avantgarde/experimental popa koji je uronjen kroz jazz idiome. No, to nije sve s obzirom na prisutan veliki iskorak ka drugim izražajnim detaljima, pa se može govoriti da je ponuđena neka varijanta crossovera. Aranžmani su  vrlo hrabro tretirani, a posebna pažnja je okrenuta prema samom načinu vokaliziranja pomenute Eve Poženel, koji izlazi iz  standardnih poimanja uhodanog i već viđenog načina interpretacije. Puno ambiental/atmospheric detalja, takođe sviračkog jammovanja prisutno je u ponuđenom materijalu, koji je izveden na engleskom jeziku.

“Fruitile” zahteva “dublju” analizu, češća preslušavanja, a priređeni materijal sigurno da nije dostupan baš svakom konzumentu. Ali, čini se da su akteri priče ostvarili ono što su želeli. Pretpostavljam da njihovi “live” nastupi takođe predstavljaju svojevrstan izazov, bilo vizuelan, bilo samo muzički.

facebook.com/kukushai

zalozba.radiostudent.si