JENNER – “To Live Is To Suffer”

    
Share Button

JENNER..CDCover(Inferno Records) 2017.
CD
Thrash/heavy metal – SERBIA

Skoro 4 godine napornog rada izgleda da napokon donose opipljive plodove i rezultate. 4 devojke koje čine sastav Jenner ovih dana su dočekale objavljivanje full-length izdanja, i to ništa manje već za renomiranog francuskog izdavača “Inferno Records”.

Sa devojkama i njihovom muzikom imao sam prilike da se upoznam kroz nekoliko navrata, svirale su i u Zaječaru na tamošnjoj gitarijadi i njihov talenat nijednog trenutka nije bio sporan, niti je dolazio u pitanje. Izraženi voljni i radni element, pokazali su kako je bend iz nastupa u nastup sve ubedljiviji i bolji. Napokon, došlo je vreme i za realizaciju full-length CD-a, kojeg objavljuje pomenuta francuska izdavačka kuća, a na kojem se našlo 8 ujednačenih songova.

JENNER..Band pictureJenner su na terenu thrash/speed metala starije 80’s škole, dodao bih sa jakim “progressive” ubacivanjima, prikazanim kroz gitarsko razmišljanje i kroz ne toliko standardne aranžmane. Takođe je primetan i uticaj 80’s škole NWOBHM ( New Wave Of British Heavy Metal )pravca, ali u njihovom slučaju to ne predstavlja nikakav nedostatak, ili negativniji retro “look”, već neku vrstu kreativne nadgradnje, koja ide vrlo efektno sa njihovom izraženom energijom, naročito primetnom na “live” nastupima. Originalnost takođe spada u jak adut devojaka, koje su snimile i objavile album, koji će verujem u dolazećim vremenima unutar ovdašnjih metal krugova, biti česta tema analiza.
Tehnički i produkcijski detalji su takođe dovoljno ubedljivi i generalno ovaj bend u rukama drži proizvod sa kojim može biti u potpunosti zadovoljan. Verujem da će i publika koja prati pomenute žanrovske varijante podržati ovaj all-female akt, kojem sada sledi onaj neizostavan drugi deo, a zove se –  promocija. Za sada su reakcije iz sveta na njihov album  bar kako informacije sa “neta” kazuju, više nego dobre, što će sigurno devojkama  dati jak  vetar u leđa.

facebook.com/jennerserbia