ZWOUK – “Do kraja bola”

    
Share Button

(Croatia Records) 2018.
CD/digital
Rock/alter rock/pop -CROATIA

Poslednjih dana odlazeće 2018-e, u izdanju “Croatia Recordsa”, objavljen je album sastava Zwouk, naziva “Do kraja bola”, na kojem se našlo 10 songova.
Ključna figura postave je pevač, gitarista, klavijaturista i glavni autor Ivica Vučko, nekada Beograđanin, poslednjih godina stalno nastanjen u Makarskoj. I same kompozicije koje su se našle na izdanju snimane su u Parizu, Beogradu i Makarskoj.

Inače, Ivica Vučko je nekada predvodio beogradski sastav Psihopolis ,koji je imao primerenu ulogu na tadašnjoj beogradskoj i srpskoj sceni 90-tih godina.
“Do kraja bola” je takođe sniman sa selekcijom kvalitetnih instrumentalista pridošlih iz različitih sredina, a samo izdanje,Ivica posvećuje svojoj ćerci.

“Do kraja bola”dinamizira jednu rekao bih laid back kombinaciju muzike koja predstavlja miks rock, pop,te ublaženih funk elemenata,gde sama melodičnost i jedna vokalna emocionalnost odnose generalnu prevagu u samom konceptu krajnje poruke. Pesme se razlikuju među sobom, najveći broj je onih koje su negde laganijeg ili umerenijeg srednjeg tempa. Činjenica  da je sam materijal  postavljen tako, da ne ulazi lako na prvo slušanje,te zavređuje da mu se više puta vraćate i postepeno otkrivate one skrivene (autorske) niti, kojih ovde ima u različitim  naznakama. Tehnički detalji su na zavidnom nivou kao i sama produkcija,a videćemo kako će teći sama promocija kako albuma,tako i dolazeće karijere grupe.

facebook.com/ZWOUK-1018517494974786