APOPTOSIS – “If”

    
Share Button

(Self-released) 2018.
Digital
Prog rock/metal-SLOVENIA

Iz Maribora dolazi sastav naziva Apoptosis, čija karijera je započeta 2015-e  godine. Deluju u formaciji kvarteta, kojeg čine:

Urban Kolarič – guitar,
Andrej Vindiš – drums,
Sven Vuga – guitar.
Erik Vuga – bass.

Tokom druge polovine oktobra, pročle 2018-e godine, na svojoj bandcamp strani, postavili su materijal sa svog debitantskog albuma, jednostavno nazvanog “If”.

Na izdanju se našlo 4 dugačka songa ,na 2 su imali pomoć Venese Šiber,jednom Klare Klasinc,a jednom Vaska Atanasovskog.

Apoptosis su se predstavili kao bend čiji materijal obiluje složenijom srtukturom i složenijim aranžmanskim rešenjima.Postavljene teme se sporo i lagano obrađuju i nadgrađuju,a veliki deo energije članovi postave ulažu u  aranžmanska rešenja, koje karakterišu česte promene tempa,ritma i atmosfere.

Na pojedinim mestima sama postavka zna da podseti na  način na kojeg su  to činili nemački kraut rock sastavi, mada u samom načelu Apoptosis malo šta zajedničko imaju sa pomenutom nemačkom školom.
Može se takođe reći ,što je uostalom i vidljivo/čuto, da ne tako retki segmenti songova poseduju psychedelic elemente ,što samo po sebi otkriva i jednu širu autorsko/izražajnu viziju članova postave.

“If”kao debi izdanje mariborčana,otkriva potencijale koji još možda nisu dovoljno usaglašeni,ali koji pokazuju kako momcima ideje ne nedostaju,a to je svakako važan zalog za budućnost.

facebook.com/theapoptosis