ANTON + HEVI HIPI BEJBI – “Rečeno, učinjeno ili ne, od toga sve zavisi!”

    
Share Button

ANTON I HEVI HIPI BEJBI..CDCover(Odličan Hrčak) 2017.
CD/digital
Rock/rhythm ‘n’ blues – SERBIA

U javnosti draži i omiljeniji predstavnik kreativnog tandema Partibrejkersa, Nebojša Antonijević – Anton, sa ekipom istomišljenika krajem decembra meseca odlazeće 2017-e, promovisao je u beogradskom “Electro Pioniru”, izlazak debi albuma “Rečeno, učinjeno ili ne, od toga sve zavisi!”

Anton se sa sastavom Hevi Hipi Bejbi na pomenutom happeningu  i uživo predstavio, odsviravši nekoliko kompozicija sa albuma. U svom novom /aktuelnom bendu Anton je i pevač, pored uloge glavnog gitariste, a takođe je i autor kompletnog materijala koji se našao na izdanju, a sve zajedno kompozicija ima ukupno 10.

Ako izuzmemo emocije koje je dobar deo javnosti imao i ima kada je Anton, tihi čovek iz “pozadine” u igri, kao i postojanje njegove  neizostavne  uloge u Brejkersima, ovde je reč o jednoj novoj priči, koja bi trebala tek da se razvija i dobije određenu fizionomiju, oblik i strukturu.

Sam album sadrži songove koji su urađeni u maniru rock i rhythm i blues forme, veći deo je srednjeg, čak i laganijeg tempa, mada praktično nema, niti su prisutne “klasične balade”. Vidljiv je pokušaj kako pri realizaciji snimaka koji su otisnuti na album, tako i na koncertriranju “uživo” da bend diše kao skladna i povezujuća celina, kao i da sama psihologija nekakvog “zajedništva” u grupi, na neki način ima intenciju da bude realizovana i ostvarena. I u toj meri su Anton i Hevi Hipi Bejbi našli neku zajedničku hemiju, balans, blisku “atmosferičnost” pa i kompaktnost.
Samo Antonovo pevanje moglo bi se posebno analizirati i pitanje je, koliko je takvo rešenje bilo ujedno i najrelevantnije, ali ne mora da znači da sa druge strane nije dobijen i onakav efekat kakav je sam gitarista i autor želeo. Pesme su tekstualno vrlo lične, dodao bih iskrene i direktne, opet na jedan njegov autentičan način i potencijalni slušalac će se, već nakon preslušavanja par numera, moći uveriti da je sve to zaista tako.

Sam album je sniman u studiju Roberta Telčera – “Šamarčina”, inače drugog gitariste u bendu, a pri  realizaciji songova, svoj doprinos je dala i ekipa gostujućih ovdašnjih etabliranih muzičara, Antonovih prijatelja.
Videćemo kako će se u dolazećem periodu stvari odvijati oko Antona i Hevi Hipi bejbi benda, kao i kako će zapravo teći promocija. Anton ne samo kao muzičar, već i kao autentična pojava je uvek dobrodošla na ovdašnjim i regionalnim muzičkim prostorima, te u svakom slučaju raduje jedan njegov i njegovih saradnika ovakav diskografski potez.

facebook.com/antonihevihipibejbi