NADIMAČ – “Iz keca u kec”

    
Share Button

NADIMAC..Iz keca u kec.CDCover(Felix Records) 2017.
CD
Thrash/speed metal /crossover – SERBIA

Beogradski sastav Nadimač kontinuirano je aktivan gotovo dekadu na ovdašnjoj, ali  koliko je to moguće i internacionalnoj underground extreme metal sceni. Ovih dana u realizaciji “Felix Recordsa” kroz 2 CD-a, pojavila su se reizdanja njihova prva 3 albuma, svojevremeno objavljena za inostrane izdavače.

“Iz keca u kec” sadrži materijal prva dva full-lengtha – “Državni neprijatelj broj kec” i “Po kratkom postupku”, objavljenih 2009-e i 2011-e godine za kineskog izdavača “Area Death Productions”. Treći album “Nejebavanje žive sile” ( 2013.), svojevremeno je realizovala grčka izdavačka kuća “Violent Solution Records”, a pomenuta izdanja kao što sam naveo sada su u katalogu “Felix Recordsa”.
“Iz keca u kec”, na jednom mestu predstavlja Nadimač u svojoj razigranoj, energičnoj, takođe beskompromisnoj prvoj fazi karijere. Neuobičajen miks thrash/speed tendencija, provučenih kroz core elemente, stvorili su svojevrstan crossover, koji je u njihovom slučaju jednako zanimljiv u studijskoj i koncertnoj formi. Izrazito direktni, šaljivi, podrugljivi, ironični, vrlo gradsko -urbani, ili kako bi oni rekli “zajebantski ” tekstovi karakterišu njihov pristup i poruku, koja vrlo efektno provejava kroz lik pevača i frontmana Danila Trbojevića – Dače. Nadimač su od samog starta pronašli neki svoj fazon,koji je prepoznat od strane fanova kao izrazito autentičan i zanimljiv. Coveri ( omoti ) izdanja ovog benda su takođe vizuelno intersantni i adekvatno dopunjuju priču njihove autorske poruke.

NADIMAC..Band pictureNadimač su potpuno u undergroundu,  a slično kao i po godinama generacijske kolege iz black metal sastava Kolac, svoj film beskompromisno furaju dalje, ne osvrčući se na folirantske “komentare” i lažni sjaj kojeg nudi ovdašnji  malograđanski milje.

facebook.com/NadimaC-Official-band-page-Thrashcrossover-Serbia-194589403893872