ANDRAŽ HRIBAR & SIMFONIČNI ORKESTER RTV SLOVENIJA – “Huanani”

    
Share Button

ANDRAZ HRIBAR..Huanani...CDCover(RTV Slovenia ) 2017.
CD/digital
Pop/chanson/pop rock – SLOVENIA

Slovenački kantautor Andraž Hribar prisutan je na nacionalnoj sceni od 1998-e godine. Njegov dosadašnji tok karijere ima konstantnu pažnju i prisutnost u javnosti, a zajedno sa aktuelnim, do sada je objavio 5 albumskih izdanja.

“Huanani” je snimljen i realizovan sa Simfonijskim Orkestrom RTV Slovenije. Na samom albumu se našlo 10 novih autorskih songova, za čiju vrlo ozbiljno postavljenu aranžmansku ulogu je bio zadužen Rok Golob.
Hribar je autor i pevač izraženog emotivnog naboja. Sami songovi poseduju pesničko/pripovedačku dimenziju i neku vrstu lične izvođačke proživljenosti, koja realno reflektuje njegova autorska,muzička i generalno vokalna “razmišljanja”.  Pesme su na terenu popa i šansone, sa jednim iskorakom ka nekim prošlim vremenima, recimo periodu 70-tih godina, mada sam izvođački pristup Hribara, nijednog trenutka nije okrenut ka nekakavoj retro varijanti. Značajan kvalitet njegove interpretacije je   “motorika” kojom se služi dok peva, kao i energija u samom “vođenju” songova, koja čini da mnogo lakše  pesme dolaze do potencijalnog konzumenta/slušaoca.
Bez obzira kakve imali afinitete prema autorskom nasleđu Hribara, kao i kakav odnos imate prema njegovom viđenju popa i šansone, ne možete a ne oteti se utisku da su ovde stvari vrlo ozbiljno postavljene i profesionalno tehnički “utisnute”. Takođe mi se čini da ovako postavljena forma snimanja songova u pratnji simfonijskog orkestra, predstavlja platformu koja samom pevaču veoma odgovara.

zkpprodaja.si21.com

http://www.boombox.si/