Kramer.Zemljotres.Santos Brothers.Steel.Old Hooks..Inđija “ProPoet Fest”

    
Share Button

ROKENRL I POEZIJA..plakatU petak 22-og septembra u Inđiji u sklopu prestižne internacionalne manifestacije “ProPoet Fest”, u gradskom “Kulturnom centru”održan je  najavljivani rock happening, koji je uključivao nastupe pet sastava iz pet različitih ovdašnjih sredina/gradova.

Nastupali su : Kramer iz Niša, Zemljotres iz Aradca, Santos Brothers iz Bačke Palanke, Steel iz Beograda i domaćini – Old Hooks/ Stare Kuke iz Inđije.

Bila je ovo retka, ujedno i prava prilika, da na jednom mestu kroz 35-to minutne nastupe energiju sa publikom podele bendovi iz različitih pomenutih  sredina.
Manifestaciju su otvorili renomirani niški sastav Kramer, čiju postavu čine doajeni gradske scene. Melodic hard rock kojeg interpretiraju odsviran je ubedljivo, svirački precizno, sa vanredno postavljenim višeglasnim pevanjem. Uskoro očekuju realizaciju novog albuma,koji bi realno trebao predstavljati relevantnu sliku, kako bend zvuči i izgleda danas. Kramer inače deluju nakon duže pauze, a tokom perioda sada davne druge polovine 80-tih i prve polovine 90-tih, u svom regionu sa razlogom su smatrani jednim od važnih bendova pred kojima je izgledna budućnost. Neki novi početak je pred njima, i za verovati je da će ga iskoristiti na najbolji mogući način.

_SRV4234Sledeći sastav koji se našao na bini, po godinama ujedno i najmlađi – Zemljotres, predstavio je materijal koji će se uskoro naći na njihovom drugom po redu albumu. Zemljotres su na terenu  intersantne kombinacije rocka i rock and rolla, kombinovanog sa 70’s glam rock pristupom i jednom neuobičajenom sviračkom energijom. Vizuelno su takođe intersantni, u šta se do sada mogla uveriti publika koja je imala priliku da ih gleda na koncertima.

_SRV4437Santos Brothers su bili treći sastav koji je nastupao. Njihov melodic hard rock/rock, autorski ništa manje zanimljiv i ubedljiv, potvrdio je kako su momci tokom godina izrasli u izviđački zreo akt. Santosi iza sebe imaju bogat koncertni staž, istina još uvek neizgrađenu diskografsku priču, ali i snažan voljni element koji uz pomenutu autorsku i izvođačku ubedljivost nagoveštava ( statusno ) izgledniju budućnost.

_SRV4734Steel su bili sledeći sastav koji ja svirao pred publikom u Inđiji, promovišući materijal koji se našao na njihovom CD-u iz 2016-e godine naziva “Deo sna”, objavljenog za “PGP RTS”. Steel u postavi takođe ima izvođački iskusne muzičare, kao i sjajnog frontmana Baneta Lazića, a publika je na kraju znala da nagradi ono što im je bend sa bine isporučivao.

_SRV5034Happening su zatvorili domaćini Old Hooks / Stare Kuke, priredivši prvo autorski materijal, koji će se uskoro naći na njihovom debi izdanju, a zatim su za publiku  odsvirali i par songova iz njihovog bogatog opusa cover materijala. Old Hooks takođe u postavi imaju sjajne muzičare i iza sebe respektabilan staž cover/tribute akta. Njihov autorski materijal pokazuje da itekako imaju šta da kažu i ponude, a na njihovo pomenuto debi izdanje se neće još  dugo čekati.
Rock veče unutar “ProPoet festa” u Inđiji je proteklo u jako dobroj atmosferi, pozitivnim vibracijama i uzajamnoj razmeni energije između aktera i publike. Verujem da svi oni koji su bili prisustni,    na kraju  su otišli kućama zadovoljni.

Fotografije:  Wood RS

_SRV3978