SALE & FRIENDS…Live “KC Grad”..Beograd 08.10.2016.

    
Share Button

sale-novak-live-1U okviru beogradskog festivala subkulture “Paralel” u “KC Grad”-u održan je dugo očekivani i sa nestrpljenjem najavljivani koncert Saše Novaka i Prijatelja. Nekadašnji gitarista Psihomodo Popa  nastupao je sa ekipom etabliranih saradnika – bubnjarom Pikom Stančićem, basistom Marinom Pelajićem ( Udom Barakudom), klavijaturistom Tonetom Markulinom, ćerkom Filijom, te specijalnim gostom tokom dobrog dela večerašnjeg happeninga, gitaristom Goblina Alenom Jovanovićem.

sale-novak-live-2Bilo je tokom ove večeri zaista puno koncertnih događaja u Beogradu,  ali ovaj je imao posebnu draž, naročito za onu ekipu koja je rasla sa Ex-Yu novim talasom, i generalno ondašnjom muzičkom scenom koja se odigravala tokom 80-tih godina. Sale Novak, nekada motorna “snaga” Psihomodo Popa, pokazao je večeras preko ličnog primera da mu energije, volje, entuzijazma ne nedostaje, a tokom jedno ipo satnog nastupa bio je pravi vođa ništa manje renomiranoj ekipi muzičara.

sale-novak-live-3Repertoar koji se sastojao od novotalasnih klasika, koje je između ostalog sa delom postave svirao kroz sastav Le Cinema, deo novijeg vlastitog materijala, songovi iz tkzv. glam/glitter ere – “Fox On The Run” od Sweeta i “I Love You Love Me Love” Gary Glittera, nezaobilazni Ramonesi,Drago Mlinarec, pa čak i “Morgen”, pesma koja je davnih dekada proslavila Ivu Robića, sve je to bilo na jednom mestu, “otprašeno” u dahu, direktno, snažno, jako i ništa manje emotivno.

sale-novak-live-4U publici su bili Gile i Banana iz Orgazma, veći deo postave Goblina, kao i brojni prijatelji, koji su svojim prisustvom podržali Saleta i ekipu.
Kako je Sale sam istakao, koncertno mu je ovo bio u Beogradu prvi nastup nakon 25 godina. Nadajmo se da na sledeći, nećemo morati baš toliko da čekamo.

Fotografije: RS WOOD