UP N’ DOWNS – Vse kar sem pozabil

    
Share Button

UP N' DOWNS..Vse ker sam pozabil..CDCover(Akord Records) 2015.
CD
Rock / pop – SLOVENIA

Iz malog slovenačkog mesta Mozirja dolazi sastav Up N’ Downs, koji je svoje svetle trenutke imao na 49-toj “Zaječarskoj gitarijadi”, gde su osvojili nagradu publike za “live” nastup. Prilično vredna nagrada, posebno kada je ostvarena i osvojena na gostujućem terenu, ali sigurno ne i nezasluženo. Simpatije objektivne zaječarske publike mladi slovenački bend je osvojio emotivnim i energičnim nastupom, a sve to im je sigurno dalo dodatnog motiva, da u dalji tok karijere krenu sa elanom i optimizmom.
Njihov album “Vse kar sam pozabil” ekspresno je realizovan i objavljen, a na njemu se našlo 12 songova otpevanih na maternjem jeziku.

UP N' DOWNS..Band PictureSlovenci izvode varijantu rocka i popa, koji je prilično melodičan, dovoljno emotivan, sa dodacima  laganijih numera, koje im kako stvari stoje prilično “leže”. Dosta asociraju na bendove koji su u nekadašnjoj Jugoslaviji, i naročito Sloveniji delovali u periodu druge polovine 70-tih i prve polovine 80-tih godina, što sigurno nije loše, ali je donekle neobično s obzirom na njihove vrlo mlade godine.

Čini mi se, po onome što sam imao prilike da vidim u Zaječaru, a to je da su koncertno znatno čvršći i oštriji, dok na CD-u, njihovi songovi zvuče znatno mirnije, a tako je postavljena i produkcija, a na sličan način urađeni su i aranžmani koji su prilagođeni uhu i one populacije kojoj rock prizvuk nije toliko familijaran.
Ne znam kako teče sama promocija ovog albuma na domaćem terenu i generalno Sloveniji, ali Up N’ Downs deluju da su krenuli punim plućima u građenje dolazeće karijere.

 

und.si